Jeśli myślisz, że ramen to tylko mięsny wywar albo te podejrzane zupki instant, które ratowały Cię w czasach studenckich, to dzisiaj Cię zaskoczę. Wegański ramen z tofu to prawdziwa eksplozja smaku – aromatyczny bulion, sprężysty makaron, chrupiące tofu i dodatki, które wyglądają jak z kulinarnego Instagrama. Brzmi jak plan na wieczór? No jasne, że tak! To comfort food, który przytula od środka, niezależnie od tego, czy za oknem szaro, czy po prostu masz ochotę na coś pysznego.
W tym ramenie tofu to nie jest żaden statysta – to gwiazda, która błyszczy jak diwa na czerwonym dywanie. Nie jakieś tam mdłe, bezpłciowe coś, tylko idealnie przyprawione cudo, pachnące sezamem, syropem klonowym i odrobiną pikanterii. W połączeniu z grzybami – shiitake albo swojskimi pieczarkami – tworzy d…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …