
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA! a z reszta to był jeden z serów, który MUSIAŁ trafić też tutaj, bo miałabym chyba wyrzuty, że nie podzieliłam się ze wszystkimi tą recepturą. Ta wersja nie posiada wprawdzie naturalnej pleśni, ale dzięki spirulinie z łatwością możemy stworzyć charakterystyczne, zielonkawe "żyłki". Gorgonzola jest dla mnie osobiście idealna - ma odpowiednią konsystencję, słoność i wyraźny smak. Możecie jej używać wszędzie tam gdzie na ogół polecane jest użycie gorgonzoli, pokrojona jest świetna do sałatek, czy tostów, a także cudnie się rozpuszcza w sosach, czy na pizzy.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.