Wegański sos beszamelowy – poczuj się jak cuisinier français
20 min
1 porcja
331 kcal

Wegański sos beszamelowy – klasyk kuchni francuskiej w roślinnej odsłonie, idealny dla miłośników comfort food. Przygotowany na bazie masła roślinnego, mąki pszennej i napoju roślinnego, z aromatem gałki muszkatołowej. Gotowy w zaledwie 20 minut – szybki i prosty w wykonaniu. Porcja to 331 kcal, a wersja bezglutenowa jest możliwa po zamianie mąki. Bogaty w wapń z napoju roślinnego, świetnie sprawdzi się jako baza do zapiekanek, makaronów lub warzyw. Idealny na wykwintną kolację – podawaj z pieczonym kalafiorem lub lasagne.
5 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
20 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com