
Wegański sos holenderski – aksamitny dodatek bez masła i jajek, idealny dla osób na diecie roślinnej. Przygotowany na bazie lecytyny słonecznikowej, musztardy i cytryny, gotowy w zaledwie 15 minut! Ten bezglutenowy sos to doskonałe źródło zdrowych tłuszczów roślinnych, wspierających pracę mózgu dzięki lecytynie. Świetnie komponuje się z warzywami na parze, pieczonymi ziemniakami lub jako dip do przekąsek. Idealny na szybki obiad lub kolację, gdy potrzebujesz odrobiny roślinnego komfortu w wersji light.
5 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com
Jak zamarynować tofu? Kompletny poradnik!
Tofu – król wegańskiej kuchni, pogromca mitów o nudnym jedzeniu i… zagadka dla tych, którzy trzymają je w lodówce i …
20 min
4
400
P
Przepisydlazielonych.pl
Idealne pieczone ziemniaczki.
Jedni uwielbiają je jako dodatek do obiadu. Inni traktują jako zdrowszą alternatywę dla frytek. Dla mnie to jesienno-zimowy comfortfood.
45 min
2
467
E
Easyvege.pl
Złoty bób z patelni – mój najlepszy sposób na bób!
Dziś przychodzę do Was z przepisem, w którym część z Was się zakocha i mówię to z pełnym przekonaniem. Złoty …
20 min
4
405
V
Veganhigh.pl