Wiecie, że dipy i sosy to moja specjalność. Wiele z tych sosów powstaje jakby od niechcenia, ze składników, które po prostu mam od ręką. Tym razem było podobnie. Świeża mięta wykorzystywana do napojów nadała smak ziołowo-jogurtowej mieszance. Zioła wykorzystane do tego sosu to resztki (łodyżki, brzydsze listki), których nie zużyłem do falafela z bobu. Trochę to zero waste, ale jakże ten wegański sos jogurtowo-miętowy cudownie komponuje się z rzeczonym falafelem, sprawdzi się również na pewno na Waszym grillu. Musicie spróbować!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …