Super szybki sos, który pasuje do dań nieco cięższych, frytek, przekąsek na imprezie – tartinek, koreczków i tym podobnych. Wzbogaci Wasz stół w świetny dodatek w mniej niż kilka minut a goście będą z niego korzystać do wszystkiego. Mój przepis na wegański sos tatarski jest niezawodny, bo ma bardzo łatwe do zapamiętania proporcje, można go wykonać ze składników, które długo wytrzymają w spiżarniach i nie wymagają one pracochłonnej obróbki.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Hummus cytrynowy
Wyobraź sobie miseczkę kremowego hummusu o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, delikatnie pikantnym, a jednocześnie tak harmonijnym, że nie możesz przestać