Idealna jesienna wersja ulubionego ramenu - z dodatkiem dyni. Zupka jest mega kremowa (niech Was zdjęcie nie zwiedzie, robione w ciemnościach więc wyszło z szumem) i aromatyczna, lekko słodka od dyni. Do tego przepyszniutkie mielone, które możecie przygotować używając granulatu sojowego, tofu, seitana lub gotowego mielonego, dostępnego np. w Lidlu. A i nie zapomnijcie o oleju chilli, do tego ramenu jest wręcz obowiązkowy!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …