Kiedy jeszcze jadłam mięso, uwielbiałam wręcz raz na jakiś czas zjeść befsztyk tatarski. Cóż, nadal pamiętam smak dobrego tatara i przyznam, że to były duże kulinarne przyjemności. Poza smakiem, oczywiście pamiętam też (i doceniam!) wyjątkową formę tej przystawki oraz sam niecodzienny rytuał jedzenia tak odświętnego, wykwintnego dania. Czy weganie muszą już na zawsze zapomnieć o dobrym tatarze? – oczywiście, że nie! Naprawdę dobry wegański tatar istnieje!
Istnieje i…niejedno ma imię! 😉
Zanim stworzyłam ten przepis, wypróbowałam kilka innych wege tatarów. Nie wszystkie robiłam sama i nie wszystkie były w pełni wegańskie. Wiele z nich bardzo mi smakowało – najbardziej ten od Eryka z ErVegan. Gdy postanowiłam sama skomponować swój ulubiony smak, tak by wegański tatar mógł gośc…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …