Wegański twaróg

1440 min
3 porcje
479 kcal
Wegański twaróg
Wegański twaróg – roślinna alternatywa tradycyjnego sera, idealna dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Przygotowany z orzechów nerkowca i płatków drożdżowych, wzbogacony octem jabłkowym dla charakterystycznej kwaskowatości. Choć wymaga nocnego moczenia (24h), to samo przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut. Bogaty w białko (ok. 15g/porcję) i zdrowe tłuszcze. Świetny wybór na pożywne śniadanie lub przekąskę. Idealnie smakuje na chrupiącym pieczywie z domowym dżemem lub świeżymi warzywami i szczypiorkiem.
🌅 Śniadania 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 🚫 Bez soi 💪 Wysokobiałkowe
1440 min
Przygotowanie
Gotowanie
1440 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 3 porcji 10x
/5 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/5
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Wegańskie gofry idealne
🌱 Wegańska

Wegańskie gofry idealne

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
494
J
Jadlonomia.com
Owoce pod owsianką kruszonką
🌱 Wegańska

Owoce pod owsianką kruszonką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
6
535
J
Jadlonomia.com
Wegańskie pancakes doskonałe
🌱 Wegańska

Wegańskie pancakes doskonałe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

35 min
20
129
J
Jadlonomia.com