W moim domu przez całą wiosnę podstawowym śniadaniem był chrupiący, ziołowy twarożek. Pierwszym krokiem w przygotowaniach było wyjście do ogrodu po świeży szczypior i rzodkiewki, następnie posiekanie ich najdrobniej jak się da i w końcu połączenie z resztą dodatków w kremowy, pikantny twarożek.
Myślicie, że to początek rzewnej historii o tym, że przechodząc na weganizm utraciłam ten smak na zawsze? Nic bardziej mylnego! Jedząc roślinnie równie często zaczynam dzień od kanapki z domowym twarożkiem, z tą różnicą, że teraz przygotowuję go z… nerkowców. Wystarczy orzechy nerkowca namoczyć na noc w wodzie, a rano odcedzić i zmiksować z dwoma magicznym składnikami, czyli płatkami drożdżowymi oraz sokiem z cytryny lub wodą z kiszonych ogórków. Do tego jak największa garść świeżych ziół,…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE JAJKA SADZONE
Nadchodzi rewolucja - wegańskie jajko sadzone! I to nie byle jaka imitacja, efekt końcowy jest autentycznie przerażająco zbliżony do prawd...
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …