
Wegański żurek – tradycyjna zupa w wersji roślinnej, bezglutenowa i bogata w białko (19,65g/porcję). Klasyczne smaki dzięki zakwasowi, chrzanowi i majerankowi, wzbogacone o marchew, seler i ziemniaki. Gotowy w 35 minut (przygotowanie zajmuje tylko 15 minut), to sycące danie jednogarnkowe. Zawarte w żurku probiotyki z zakwasu wspierają mikroflorę jelitową. Idealny na wielkanocny obiad lub rozgrzewający posiłek jesienią. Podawaj z jajkiem (dla wegan – tofu) i świeżym chlebem na zakwasie.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkanocny wegański żurek na bogato – polski ramen?
Wielkanocny wegański żurek od zawsze kojarzył mi się z ramenem. Od zawsze to znaczy od kiedy poznałem w ogóle ramen, …
70 min
8
485
V
Veganhigh.pl
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl