
Wegańskie bajaderki bez cukru i glutenu – zdrowa wersja klasycznego polskiego ciastka, idealna na słodką przekąskę. Przygotowane z mąki gryczanej, ksylitolu i suszonych śliwek, gotowe w zaledwie 40 minut (w tym 20 minut aktywnego przygotowania). Każda porcja to 352 kcal, bogate źródło błonnika wspierającego trawienie. Doskonałe jako podwieczorek dla dzieci lub deser po obiedzie. Podawaj z filiżanką herbaty owocowej dla pełni smaku – słodycz bez wyrzutów sumienia!
20 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 9 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Wegański chlebek bananowy
Hej, kochani! Dzisiaj zapraszam Was do mojej kuchni, gdzie będziemy piec coś absolutnie przepysznego - wegański chlebek bananowy z dodatkiem …
75 min
1
2178
P
Przepisydlazielonych.pl
Batoniki z amarantusa – bez pieczenia
Batoniki z amarantusa to bardzo ciekawa pozycja, dla osób lubiących słodycze, ale chcących jeść je w zdrowej wersji. Takie właśnie …
5 min
12
92
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com