Idealne pieczywo na śniadanie? Bajgle! Pyszniutkie zarówno z wytrawnymi dodatkami, jak i na słodko. Bardzo prosty przepis, który wbrew pozorom nie jest czasochłonny. Ciasto przygotujcie dzień wcześniej, rano wystarczy je już tylko nieco ogrzać, podzielić na bułeczki, które należy obgotować (ale naprawdę nie trwa to długo, a dokładnie 6 minut!) i piec 20 minut. Bajgle możecie posypać swoimi ulubionymi dodatkami, u mnie to gruboziarnista sól + mak, sezam i zatar.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.