
Wegańskie batatowe bułki do burgerów i kanapek – puszyste, domowe wypieki bez składników odzwierzęcych. Głównymi składnikami są batat, mąka pszenna i napój roślinny, które nadają bułkom delikatną słodycz i miękkość. Gotowe w zaledwie 50 minut (w tym 20 minut pieczenia), to świetna propozycja dla miłośników roślinnego comfort food. Bataty dostarczają błonnika i witaminy A, wspierając układ odpornościowy. Idealne do domowych burgerów z seitanem lub tofu, a także jako baza do śniadaniowych kanapek. Posyp sezamem dla chrupkości i aromatu.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 5 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański Kurczak Buffalo – Vegan Buffalo Chicken
...bułka, kolesław, wegański kurczak buffalo, sos ranch - wiele do szczęścia nie potrzeba. W przepisie wykorzystamy krajankę sojową...
35 min
2
586
V
Veganhigh.pl
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
100 min
12
46
J
Jadlonomia.com
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
8
189
J
Jadlonomia.com