Jak wiecie burgery i kanapki w stylu ulicznego jedzenia to moja domena. Czymże jednak byłby burger, seitan, tofu czy inne smakołyki w takiej kanapce bez porządnej bułki?
Pewnie niejednokrotnie zdarzyło się Wam, drodzy Czytelnicy, przygotować burgera na szybko, z tej żółtej, marketowej bułki. Jest w niej pewien urok, jest w niej (byle jaki, ale zawsze) smak. Wychowany na sieciówkowych fastfoodach powiem Wam, że nadal ją lubię i akceptuję gdy mam coś do zjedzenia na mieście. Uważam jednak, że jeżeli przygotowujemy w domu, coś na kształt fastfoodu gourmet, to nie ma co iść na skróty. Dobra bułka wyniesie naszą kompozycję na wyżyny smaku. Na blogu znajduje się już przepis na klasyczne, pszenne bułki. Dziś chciałbym Wam zaprezentować batatowe bułki do burgerów. Nie dość, że świetnie s…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański Kurczak Buffalo – Vegan Buffalo Chicken
...bułka, kolesław, wegański kurczak buffalo, sos ranch - wiele do szczęścia nie potrzeba. W przepisie wykorzystamy krajankę sojową...
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Paszteciki z soczewicą
Paszteciki z soczewicą to świetna przekąska lub dodatek do dania głównego. Z zewnątrz chrupiące ciasto francuskie, a w środku ostry, …
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …