Wegańskie, bezglutenowe ciasto czekoladowe

50 min
1 porcja
1888 kcal
Wegańskie, bezglutenowe ciasto czekoladowe
Puszyste wegańskie ciasto czekoladowe – bezglutenowy deser bez cukru, który zachwyci każdego miłośnika słodkości. Przygotowane na bazie bananów, mąki owsianej i kukurydzianej, z dodatkiem aromatycznego kakao. Gotowe w zaledwie 15 minut aktywności plus 35 minut pieczenia, dostarcza 32g białka na porcję. Bogate w błonnik wspierający trawienie. Idealne na niedzielne popołudnie lub wieczorną przekąskę. Podawaj z owocami sezonowymi i mlekiem roślinnym dla podkreślenia smaku.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
15 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com