
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który zawdzięczają puree z dyni. Do tego klasycznie migdały, ale i orzechy laskowe, żurawina i rodzynki. W wersji dyniowej koniecznie dodajcie także przyprawy korzenne oraz sok i skótkę otartą z pomarańczy, to sprawdzone, niezawodne połączenie. Biscotti są ciastkami twardymi, idealne do zanurzania w kubku gorącego mleka, czy kawy!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Oto wegańska szarlotka z przypieczoną, rumianą, chrupiącą kruszonką, wilgotnym wnętrzem z kwaśnych jabłek al dente i kruchym spodem.
Tarta z jabłkami
Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …