Musiało minąć wiele lat mojego życia, bym w końcu zdecydowała się spróbować upiec wegańskie brownie bez glutenu i bez cukru! – to ciasto zawsze wydawało mi się świętością dla łasuchów, której nie warto modyfikować. Teraz muszę jednak przyznać, że było warto! :)
Przepis, który znajdziecie poniżej jest gratką dla każdego łasucha, wielbiciela słodkości, który poszukuje jednocześnie pomysłu na zdrowe, domowe słodycze bez glutenu, bez cukru i…bez wyrzutów sumienia.
Dodatkowo, wegańskie brownie bez glutenu z mojego przepisu przygotujecie naprawdę szybko i łatwo, dzięki temu możecie piec takie ciasto często i cieszyć się jego smakiem zawsze gdy nadejdzie nagła ochota na coś słodkiego!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …