Bułka to według mnie najważniejszy składnik burgera, który jednak bardzo często jest marginalizowany w domowych przygotowaniach kanapek. Pokraczne potworki, czasem widywane na grupach zrzeszających fanów fastfoodowego jedzenia, to dobitny dowód, że ludzie zwracają uwagę na niemso, sosy, dodatki a bułkę traktują po macoszemu, używając kajzerek z dyskontu. Bułka nadaje przecież ton całemu burgerowi, bułka utrzymuje całość w ryzach, bułka może popsuć odczucie kompletności tekstur burgera i… wiele by jeszcze wymieniać. Wegańskie bułki do burgerów i kanapek, przygotowywałem już wielokrotnie. Dopracowałem recepturę, technikę i nadszedł ten czas by podzielić się z Wami tym przepisem. Takich bułek nie znajdziecie w żadnym sklepie! Do dzieła!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …