Od kilku dni przyglądam się jesieni, która już bardzo śmiało rozgościła się w moich rodzinnych stronach. Grzęda Sokalska jesienią wygląda najpiękniej! Całe Roztocze magicznie spowite w porannych mgłach, w ciągu dnia mieni się w słońcu od barwnych liści. Lasy pachną jesienną wilgocią i dzień po dniu, coraz wyraźniej szykują się do zimowego snu. Uwielbiam jesień na wschodzie, na Suwalszczyźnie i w Tatrach.
A jaki jest smak lubelskiej jesieni? – jest ich bardzo dużo! Od wielu już lat nie jadłam jednak cebularzy i dziś postanowiłam to zmienić! Pamiętam je z dzieciństwa, nie byłam wtedy ich największą fanką, ponieważ te dostępne w pobliskiej piekarni powstawały z dodatkiem surowej cebuli, która po upieczeniu wcale nie była pyszna. Dziś natomiast wiem już jak przygotow…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …