
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem jest zaskakująco proste w przygotowaniu i wygląda bardzo efektownie. Jako farsz możemy użyć praktycznie wszystkiego co nam zalega w lodówce 😉 Uwaga, chaczapuri są bardzo sycące.. ciężko zjeść więcej niż jeden. “Placek” zapakowany w folię aluminiową trzyma bardzo długo ciepło, więc nadaje się na wszelkiego rodzaju wyjazdy, czy też pikniki. Co więcej świetnie sprawdza się także na grilla, wówczas skórka staje się wyjątkowo chrupiąca. Miny mięsożerców bezcenne! Cudowny przepis, polecam każdemu 😉
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska focaccia z tofu i z ziołami
Wegańska focaccia z tofu jest porządnym źródłem dobrze przyswajalnego białka i dłużej pozostaje świeża - wypróbujcie, bo warto! ;)
Wegańska tarta z cukinią i papryką
Przez ostatnie tygodnie zakochałem się w wytrawnych tartach. Robię je na różne sposoby, z różnymi dodatkami i na różnych spodach. …
Pierogi z bobem
Chcesz zdrowych i niskokalorycznych pierogów? To naprawdę możliwe! Pierogi z bobem to wspaniały kolor, mało kalorii i masa zdrowia.
Sos do pizzy
Sos do pizzy nada się nie tylko do niej. Sos pomidorowy z tego przepisu sprawdzi się również z kopytkami czy …