Od jakiegoś już czasu nosiłem się z zamiarem przygotowania dwóch foodpornowych propozycji kuchni amerykańskiej. Oczywiście w wersji wegańskiej.
Oba dania zawierały w swoich pierwotnych wykonaniach kurczaka, więc naturalnym dla mnie było by zakupić roślinną alternatywę dla takiego mięsa. Mój wybór padł na Roślinnego Qurczaka i trafiłem świetnie, bowiem już w trakcie rozmowy z ekipą Qurczaka okazało się szybko, że nadajemy na tych samych falach a foodporn to pojęcie dla nas znane i cenione. W takim wypadku mam dla Was przepis na:
Qurczak and Waffles. Głęboko smażony Qurczak w klasycznej panierce, marynowany w maślance i Cajun, podany na stosie gofrów i polany obficie syropem klonowym z dodatkiem płatków chilli, limonki i imbiru.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …