Upieczenie wegańskiego ciasta wydaje się wszystkim co najmniej niemożliwe. Jak tu zrobić krem bez śmietanki, kruchy spód bez masła i czym połączyć składniki, jeśli nie ubitymi jajkami?
Odpowiedzi są prostsze, niż może się wydawać. O wegańskich ciastach pisałam już sporo, podawałam też przepis na niejeden wegański tort, a moje ulubione wegańskie brownie piekę kilka razy w tygodniu z zamkniętymi oczami. Dlatego postanowiłam trochę je urozmaicić i zrobić z niego rozpustne ciasto idealne, takie na jakie najczęściej mam ochotę. Przełożyłam je fistaszowym kremem, polałam gorzką czekoladą i jeszcze posypałam prażonymi orzeszkami. Ciasto jest miękkie, wilgotne, bardzo czekoladowe i z kremowym środkiem. Ktoś jeszcze wątpi w wegańskie wypieki?
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …