Wegańskie ciasto drożdżowe z budyniem, jabłkami i kruszonką – dobre i proste!
Przez lata uważałam, że wegańskie ciasto drożdżowe bez jajek i masła to pomyłka… Jakże się myliłam! Oto przed Wami jesienne drożdżowe idealne – z kremowym budyniem, kwaśnymi jabłkami i górą kruszonki!
Przywiązana do drożdżówek z dzieciństwa (maślanych, puszystych, wilgotnych…), nie byłam w stanie przekonać się do drożdżowego na oleju, które czerstwieje po jednym dniu. Aż pewnego dnia, z braku dostępu do jajek z zaufanego źródła i dobrego masła, powstał przepis i z piekarnika wyskoczyło to bardzo dobre wegańskie ciasto drożdżowe z budyniem, jabłkami i kruszonką. Powtarzane już wiele razy, nie traci atrakcyjności!
Klucze do sukcesu są 3:
– dobrej jakości masło wegańskie
– solidna porcja jogurtu
– dłu…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej d...
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
WEGAŃSKIE DYNIOWE DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI
CYNAMONOWE ROLLSY jak i DYNIOWA DROŻDŻÓWKA to jedne z Waszych ulubionych jesiennych przepisów! Nie ma w tym nic dziwnego,bo oba …
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.