Wegańskie ciasto drożdżowe z budyniem, jabłkami i kruszonką – dobre i proste!
135 min
8 porcji

Wegańskie ciasto drożdżowe z budyniem i jabłkami – pyszny deser bez produktów odzwierzęcych, który zachwyci nawet tradycjonalistów. Kluczowe składniki to mąka pszenna tortowa, wegańskie masło i aromatyczny budyń waniliowy. Przygotowanie zajmuje około 2 godzin, ale efekt wart jest cierpliwości. Bogate w błonnik dzięki jabłkom, wspiera pracę jelit. Idealne na jesienny podwieczorek lub rodzinne spotkanie. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem, z ulubionym napojem roślinnym.
90 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
135 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com