
Puszyste wegańskie ciasto drożdżowe z chrupiącą kruszonką – prosty deser bez produktów odzwierzęcych. Klasyka na bazie mąki pszennej, cukru trzcinowego i mleka roślinnego. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut, a pieczenie 35 minut. Zaledwie 206 kcal w porcji, dostarcza energii bez obciążania organizmu. Świetne źródło węglowodanów złożonych. Idealne na niedzielne popołudnie lub podwieczorek. Podawaj ciepłe z ulubionymi sezonowymi owocami i herbatą dla pełni przyjemności.
20 min
Przygotowanie
35 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com