Wegańskie ciasto drożdżowe z porzeczkami i kokosowym pudrem
70 min
8 porcji
438 kcal

Puszyste wegańskie ciasto drożdżowe z porzeczkami i kokosowym pudrem to słodki przysmak bez produktów odzwierzęcych. Kluczowe składniki to mąka pszenna, mleko roślinne i aromatyczne wiórki kokosowe. Przygotowanie zajmuje 70 minut, a każda porcja dostarcza 438 kcal. Bogate w błonnik porzeczki wspierają pracę jelit. Idealne na niedzielne śniadanie lub podwieczorek. Podawaj ciepłe, posypane dodatkowym cukrem pudrem i świeżymi porzeczkami dla wyrazistego smaku.
🍰
Desery
🌾
Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com