Wegańskie ciasto drożdżowe z porzeczkami i kokosowym pudrem

70 min
8 porcji
438 kcal
Wegańskie ciasto drożdżowe z porzeczkami i kokosowym pudrem
Puszyste wegańskie ciasto drożdżowe z porzeczkami i kokosowym pudrem to słodki przysmak bez produktów odzwierzęcych. Kluczowe składniki to mąka pszenna, mleko roślinne i aromatyczne wiórki kokosowe. Przygotowanie zajmuje 70 minut, a każda porcja dostarcza 438 kcal. Bogate w błonnik porzeczki wspierają pracę jelit. Idealne na niedzielne śniadanie lub podwieczorek. Podawaj ciepłe, posypane dodatkowym cukrem pudrem i świeżymi porzeczkami dla wyrazistego smaku.
🍰 Desery 🌾 Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/9 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/9
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com