Wegańskie ciasto bez pieczenia – niezbyt wymagające w przygotowywaniu, ale za to pyszne i nawet można je uznać za całkiem zdrowy deser!
Przez ostatnie dni cała Polska tonie w fali sierpniowych upałów. Nadchodzi jednak kolejny wakacyjny weekend, który aż się prosi o świętowanie! Będzie więc wegańskie ciasto, ale tym razem na zimno, bez pieczenia. Czy nie o takie desery wszystkim nam chodzi, gdy żar leje się z nieba? Sprawcie więc sobie weekendową przyjemność tym całkiem zdrowym, wegańskim deserem bogatym w antyoksydanty!
PS. Chcecie wymienić jagody na borówki, maliny, porzeczki? – śmiało! Pamiętajcie tylko, że im kwaśniejsze owoce, tym więcej agaru należy dodać, by uzyskać zwartą konsystencję.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta z rabarbarem Zuzanny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Morele i borówki pod kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.