Wegańskie ciasto marchewkowe

75 min
8 porcji
683 kcal
Wegańskie ciasto marchewkowe
Klasyczne wegańskie ciasto marchewkowe – deser bez glutenu i cukru, który zachwyca aromatem cynamonu i imbiru. Przygotowane z marchwi, siemienia lnianego i mąki bezglutenowej, piecze się zaledwie 45 minut. Choć kaloryczne (683 kcal/porcję), dostarcza błonnika i witamin z marchwi, wspierając trawienie. Idealne na rodzinne spotkania lub słodki podwieczorek. Podawaj z kremem kokosowym i posypką z orzechów dla dodatkowej chrupkości.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
75 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/16 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/16
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com