
Puszyste wegańskie ciasto z ananasem to słodki deser łączący tropikalne smaki z domowym komfortem. Przygotowane na bazie świeżego ananasa, mleczka kokosowego i wiórek kokosowych, zachwyca egzotyczną nutą. Gotowe w zaledwie 30 minut aktywnego przygotowania (70 minut z pieczeniem), każda porcja to tylko 200 kcal. Bogate w błonnik z ananasa, wspiera trawienie. Idealne na letnie przyjęcie lub popołudniową kawę. Podawaj lekko schłodzone, posypane dodatkowymi wiórkami kokosowymi dla efektownego wykończenia.
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com