Dzisiaj mam dla Was prawdziwą słodką perełkę – wegańskie ciasto ze śliwkami i kruszonką, wzbogacone dodatkiem aromatycznych powideł śliwkowych. To ciasto jest nie tylko niezwykle smaczne, ale także proste w przygotowaniu. Idealne na leniwe popołudnie z filiżanką herbaty, na spotkanie z przyjaciółmi, czy jako słodki deser po rodzinnym obiedzie.
Śliwki są jednymi z moich ulubionych owoców – soczyste, słodkie, a jednocześnie lekko kwaskowe. W połączeniu z chrupiącą kruszonką tworzą duet doskonały. Dodatek powideł śliwkowych sprawia, że ciasto nabiera głębszego, bardziej intensywnego smaku. Każdy kęs to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!
Sekret idealnej kruszonki
Kruszonka to element, który nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Jest chrupiąca, lekko sł…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …