WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE

90 min
1 porcja
4053 kcal
WEGAŃSKIE CROISSANTY DYNIOWE
✍️ Opis autora:

Sezon dyniowy rozpoczynamy od przepysznych, chrupiących a zarazem delikatnych rogalików! Ten piękny kolor to właśnie zasługa aromatycznej dyni. Rogaliki oczywiście na domowym wegańskim masełku, ale możecie także wykorzystać roślinną margarynę lub olej kokosowy w połączeniu z mlekiem roślinnym. Croissanty możecie przygotować także z ulubionym nadzieniem - słodkim, czy wytrawnym.

🌅 Śniadania 🍰 Desery 🍂 Jesienne 🌾 Bezglutenowe 👶 Dla początkujących
60 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
90 min
Łącznie

Ocena

Oceń ten przepis

Zaloguj się, aby ocenić

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowe pancakes
🌱 Wegańska

Dyniowe pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
12
81
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com
Dyniowa owsianka
🌱 Wegańska

Dyniowa owsianka

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

25 min
3
523
J
Jadlonomia.com