Wegańskie eskalopki w sosie musztardowym

50 min
4 porcje
447 kcal
Wegańskie eskalopki w sosie musztardowym
Wegańskie eskalopki w sosie musztardowym to wysokobiałkowe, roślinne danie obiadowe z kotlecikami sojowymi i aromatycznym sosem na bazie musztardy i śmietanki roślinnej. Przygotowanie zajmuje 50 minut, a każda porcja dostarcza aż 29g białka, idealne dla osób na diecie roślinnej. Dzięki sojowym kotletom danie jest bogate w pełnowartościowe białko, wspierające budowę mięśni. To sycący pomysł na rodzinny obiad lub kolację. Podawaj z puree ziemniaczanym i duszoną marchewką dla pełni smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
🌱 Wegańska

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
🌱 Wegańska

Falafel z sezamowym dipem z dyni

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
🌱 Wegańska

Ziemniaki faszerowane porami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
🌱 Wegańska

Ziemniaki Hasselback

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
6
141
J
Jadlonomia.com