Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad, który połączy w sobie zarówno roślinne składniki, jak i klasyczne, domowe smaki, to mam dla Ciebie coś idealnego – wegańskie eskalopki w sosie musztardowym. To danie, które świetnie sprawdzi się na co dzień, ale z powodzeniem możesz je zaserwować również podczas uroczystego obiadu czy kolacji w gronie znajomych.
Czym są wegańskie eskalopki?
Wegańskie eskalopki to nic innego jak kotlety sojowe, które po odpowiednim ugotowaniu i przyprawieniu zyskują niesamowitą teksturę i smak. Kotlety sojowe to świetna baza, ponieważ łatwo przejmują smaki przypraw i marynat, a do tego są bogatym źródłem roślinnego białka. Dzięki temu, eskalopki sojowe to doskonała alternatywa dla klasycznych mięsnych dań, bez kompromisów w smaku!<…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …