Wegańskie flaki z boczniaków

60 min
4 porcje
281 kcal
Wegańskie flaki z boczniaków
Wegańskie flaki z boczniaków – rewolucyjna, roślinna wersja tradycyjnej zupy, bogata w białko (18g na porcję) i aromatyczne przyprawy. Kluczowe składniki to boczniaki o mięsistej teksturze, wywar warzywny i rozgrzewający imbir. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut aktywnej pracy, a gotowanie 40 minut. Dzięki boczniakom dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Idealne danie na jesienny obiad dla całej rodziny. Podawaj z chrupiącym pieczywem i świeżą pietruszką dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/17 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/17
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Zapiekanka selerowa
🌱 Wegańska

Zapiekanka selerowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
🌱 Wegańska

Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą

Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …

30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska zupa meksykańska
🌱 Wegańska

Wegańska zupa meksykańska

Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na "weganie"... Dla mnie z pewnością jedną …

60 min
4
711
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
🌱 Wegańska

Zupa pomidorowa z passaty

Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …

220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl