Czy wegańskie gofry mogą zaskoczyć? Zdecydowanie tak! Gdy myślisz o gofrach, pierwsze skojarzenie to zapewne słodka przekąska z bitą śmietaną i owocami. Ale co, jeśli powiem Ci, że można je przygotować z… fasoli? Tak, dobrze słyszysz! Fasola w wersji gofrowej to pomysł nie tylko na zdrowszy posiłek, ale też na totalnie nowe doświadczenie smakowe.
U mnie dzisiejsze gofry z fasoli bardzo często są wykorzystywane na śniadanie. Dzisiaj zrobiłem je z awokado, tofucznicą, która jest z dodatkiem papryki oraz wegańskimi kiełbaskami. Takie połączenie to prawdziwy HICIOR!
W tym wpisie opowiem Ci o tym, dlaczego gofry z fasoli są warte wypróbowania. Dowiesz się też, jak je przygotować, jakie korzyści zdrowotne niosą i jakie smaki można wydobyć z tej zaskakującej kombi…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …