Oto szybki przepis na wegańskie gołąbki, z wykorzystaniem pysznej, młodej kapustki, ale bez czasochłonnego zawijania i wypiekania. Gołąbki last minute, w sam raz na obiad nawet w środku tygodnia! 😉
Mocno doceniam i bardzo lubię wegańskie gołąbki przyrządzane w tradycyjny sposób, a więc farsz z roślinnego niemięsa i ryżu owinięty w liście kapustki, duszony i zapiekany długo, a później podany w towarzystwie sosu pomidorowego. Pyszny, domowy obiad! Niestety rzadko mam wystarczająco dużo czasu na przygotowanie tego przepisu właśnie w taki sposób, bo cała procedura trwa przecież kilka godzin.
Na szczęście można inaczej, a smak będzie taki sam! 😉
W tym przepisie ułatwiamy sobie sprawę, minimalizujemy stopień trudności i znacznie skracamy czas oczekiwania na smakowity obiad.…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …