
Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i warzywami to rozgrzewające, roślinne danie w wersji comfort food. Klasyczne farsze zastąpiono pożywną mieszanką kaszy gryczanej, marchewki i cebuli, zawiniętą w liście kapusty włoskiej. Przygotowanie zajmuje 30 minut aktywności (plus gotowanie), a porcja to jedynie 170 kcal. Bogactwo błonnika z warzyw i kaszy wspiera pracę jelit. Idealny wybór na jesienny obiad dla całej rodziny. Podawaj z odrobiną oliwy z oliwek i świeżą pietruszką dla podkreślenia smaku.
30 min
Przygotowanie
120 min
Gotowanie
150 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/21 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/21
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie knedle ze śliwkami i z tofu
Gdy wczesną jesienią widzę pierwsze polskie węgierki, to do głowy przychodzą mi od razu wegańskie knedle ze śliwkami i z …
50 min
12
E
Easyvege.pl
Pieczona dynia z ciecierzycą i z azjatyckim twistem
Dziś mam dla Was pomysł na wegański obiad z niewielkich, młodych dyń piżmowych i hokkaido oraz z ciecierzycy.
110 min
4
540
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com