
Wegańskie jagodzianki – puszyste bułeczki drożdżowe w 100% roślinnej wersji, idealne dla miłośników słodkich wypieków. Przygotowane z mąki pszennej, świeżych borówek i masła roślinnego, zachwycą delikatnością i owocowym aromatem. Gotowe w 65 minut, dostarczają 283 kcal na porcję. Bogate w antyoksydanty z jagód, wspierają odporność. Świetne na letnie śniadanie lub podwieczorek. Podawaj ciepłe, posypane cukrem pudrem, z filiżanką mleka roślinnego dla pełni przyjemności.
45 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
65 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody czekoladowe z dwóch składników!
Bajecznie kremowe, delikatnie słodkie, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu! - oto domowe, wegańskie lody idealne ;)
10 min
1
E
Easyvege.pl
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.
35 min
4
E
Easyvege.pl