
Nadchodzi rewolucja - wegańskie jajko sadzone! I to nie byle jaka imitacja, efekt końcowy jest autentycznie przerażająco zbliżony do prawdziwego jaja. Próbowałam już robić smażone jajka z tofu, czy mąki z ciecierzycy, wychodzą okej ale ciągle to nie było TO. Zmieniło się to gdy trafiłam na przepis Elsa's Wholesome Life, po małych modyfikacjach uzyskałam przepis IDEALNY podmieniając dynię na batata, który moim zdaniem sprawdza się jeszcze lepiej! Nie przerażajcie się tym, że przygotowanie wegańskiego jajka jest bardziej pracochłonne niż po prostu rozbicie skorupki - naprawdę warto, sami będziecie w ogromnym szoku jak bardzo przypomina oryginał!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
PANELLE - CHRUPIĄCE PLACUSZKI Z CIECIERZYCY
Panelle to sycylijskie placuszki z ciecierzycy, które są nie odzownym elementem tamtejszego street foodu. Zazwyczaj podawane w bułce z seza...