Niedawno byliśmy w Brukseli i zjedliśmy wegańskie kalmary z konjacu. Nie zauważyłem, by ktoś serwował takie w Polsce, więc zainteresowałem się tematem. Skoro tam mogą sobie jeść świetne kalmary z sosem tatarskim to czemu my nie możemy? Szybko zabrałem się za poszukiwania a teraz zabieram na nie i Was.
Zacząć należy od wyjaśnienia w jakiej formie potrzebujemy konjacu czyli pasty z korzenia dziwidła riviera (tak, podobnego do tego, które niedawno kwitło w ogrodzie botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego). Myślę, że przepis ten sprawdzi się na makaronie, który jest dostępny szerzej (należałoby wybrać grubsze kluchy), może być jednak problem z domknięciem obręczy, aczkolwiek forma sama w sobie, nie jest tutaj czymś koniecznym do uzyskania pysznego dania. Idealnym rozwiązaniem…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!