
Wegańskie kalmary z konjacu – bezglutenowa alternatywa dla owoców morza, która zachwyci nawet mięsożerców. Kluczowe składniki to blok konjacu, panko i mielone siemię lniane, które nadają idealną chrupkość. Przygotowanie zajmuje 60 minut, ale efekt warto każdej minuty! Danie jest niskokaloryczne, a konjac dostarcza cennego błonnika wspierającego trawienie. Świetnie sprawdzi się jako obiadowy comfort food lub przekąska na imprezę. Podawaj z domowym sosem tatarskim i sokiem z cytryny dla pełni smaku.
40 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl