
Jedne ze smaczniejszych wegańskich kiełbasek jakie udało mi się przygotować. Sprawdzą się idealnie także na świątecznym stole. Świetnie komponują się z sosem chrzanowym i tłuczonymi ziemniaczkami, czy na talerzu z masą warzywnych dodatków jako sycące śniadanie. Bazą kiełbasek jest kremowa biała fasola, lekkiej słodyczy dodaje jabłko, a cudny aromat i zapach zawdzięczają szałwii i majerankowi.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI - HOT CROSS BUNS
Puchate, mięciutkie i pełne rodzynek bułeczki, które na ogół przygotowywane są w krajach chrześcijańskich z okazji Świąt Wielkanocnych. Jed...
HUMMUS CHRZANOWY
Kolejna, tym razem nieco świąteczna odsłona popularnej pasty (nie tylko kanapkowej), czyli hummusu. Dodatek tartego, ostrego i lekko słodka...
Bezjajeczna pasta z curry
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańska pasta o smaku jajek i wędzonej makreli
Nadchodzi wiosna, a wraz z wiosną Wielkanoc. To idealne okoliczności, by na stole zagościła wegańska pasta o smaku jajek i …