Gdy wczesną jesienią przechadzam się po targu lub gdy zaglądam do moich ulubionych warzywniaków, to niecierpliwie wypatruję dnia, gdy pojawią się pierwsze pyszne śliwki. I nie, nie chodzi o śliwki jakiekolwiek… Chodzi o polskie węgierki, które uwielbiam! Mam zwykle na nie dziesiątki kulinarnych pomysłów, ale pierwszym z nich są wegańskie knedle ze śliwkami i z tofu!
Dlaczego właśnie knedle? Bo to takie (wciąż!) letnie, błogie i (jeszcze!) wakacyjne danie! 😉 Obiad jak definicja dojrzałego lata! Aromatyczne, delikatnie słodkie, lekko kwaśne, pełne najlepszych skojarzeń!
Dziś dzielę się z Wami przepisem na knedle wegańskie i będą to knedle z…niespodzianką! 😊 Najbardziej tradycyjne, polskie przepisy na knedle polecają łączyć w cieście ziemniaki…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z dynią piżmową, wegańskie
Pierogi z dynią czyli przywitanie sezonu dyniowego. Do przygotowania tego dania użyłam dyni piżmowej, której nie musicie obierać. Nie wiem …
PIEROGI Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I MAKIEM
Nie ma jesiennej kuchni bez pierożków dyniowych! Dzisiaj kolejna odsłona z dodatkiem ciecierzycy suszonych pomidorów i... maku. Świetnie kom...
Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i z warzywami
Wegańskie gołąbki z kaszą - rozgrzewający obiad "jak u babci" z najprostszych, najbardziej dostępnych, super zdrowych składników! ;)
Pieczona dynia z ciecierzycą i z azjatyckim twistem
Dziś mam dla Was pomysł na wegański obiad z niewielkich, młodych dyń piżmowych i hokkaido oraz z ciecierzycy.