
Wegańskie knedle ze śliwkami i tofu – pyszne comfort food w wersji roślinnej, bogate w białko (dzięki tofu i mąkom). Klasyczne polskie węgierki, ziemniaki i aromatyczna wanilia tworzą wyjątkową kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje 50 minut, ale warto poświęcić ten czas na jesienny przysmak. Dzięki śliwkom dostarcza cennego błonnika, wspierającego trawienie. Idealne na rodzinny obiad lub deser. Podawaj z wegańskim jogurtem waniliowym i posypką z cynamonu dla podkreślenia smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i z warzywami
Wegańskie gołąbki z kaszą - rozgrzewający obiad "jak u babci" z najprostszych, najbardziej dostępnych, super zdrowych składników! ;)
150 min
12
170
E
Easyvege.pl
Pieczona dynia z ciecierzycą i z azjatyckim twistem
Dziś mam dla Was pomysł na wegański obiad z niewielkich, młodych dyń piżmowych i hokkaido oraz z ciecierzycy.
110 min
4
540
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com