Jestem ogromnym fanem pierogów, a moimi ulubionymi są pierogi ruskie. Ostatnio strasznie miałem ochotę na takie domowej roboty, ale nie chciało mi się kleić ciasta i bawić z tym, więc… Postanowiłem zakasać rękawy, wkroczyć do kuchni i ulepić kotlety ziemniaczane a’la ruskie. Powiem Wam, że jak dla mnie, to jest prawdziwy HICIOR!
Samo przygotowanie kotletów ruskich nie różni się niczym, od przygotowania farszu na pierogi ruskie. Jedynie w końcówce dodaję kilka łyżek bułki tartej, aby masa była bardziej zwarta. Na koniec kotlety formuję, obtaczam w bułce tartej i smażę na oleju z obu stron na złoty kolor… Takie to proste!
Gotowe kotleciki ziemniaczane a’la ruskie podaję najchętniej z sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …