Koncepcja loaded fries to moim zdaniem jedna z ciekawszych fastfoodowych opcji jaka kiedykolwiek powstała. Pierzynka z dodatków i sosu (zazwyczaj serowego) na chrupiących frytkach z jednej strony wydaje się być nieco niedorzecznym pomysłem, ale gdy tylko wbijemy i skonsumujemy pierwszy widelec całej tej mieszanki tekstur i smaków, okazuje się, że wegańskie loaded fries to niesamowicie dobry pomysł! Niegdyś na blogu znalazły się już loaded fries – przepis znajdziecie tutaj. Mam również w planach by w przyszłości pokazać Wam jeszcze kilka inspiracji na wykonanie tego dania. Dziś natomiast wersja dosyć prosta, z dużą ilością umami, kontrastujących smaków i tekstur, polana zniewalającym sosem serowym. Do dzieła!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …