Wegańskie lody bez maszynki – lody orzechowe z orzechowymi chrupkami
510 min
4 porcje
677 kcal

Kremowe wegańskie lody orzechowe – pyszny deser bez maszynki, naturalnie bezglutenowe i bez dodatku cukru. Przygotowane na bazie mleka kokosowego, masła orzechowego i syropu klonowego, z chrupiącymi orzechami arachidowymi. Gotowe w zaledwie 30 minut aktywnej pracy, choć wymagają kilku godzin mrożenia (677 kcal/porcję). Bogate w zdrowe tłuszcze roślinne wspierające pracę mózgu. Idealne na letnie przyjęcie lub słodką przekąskę. Podawaj posypane cynamonem i dodatkowymi orzechami dla dekoracji.
30 min
Przygotowanie
480 min
Gotowanie
510 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com