Wiele razy pisałam o tym, jak ogromną metamorfozę przechodzą warzywa po wyjęciu z buchającego żarem piekarnika. Jednak jeszcze większą przemianę przechodzą… zamrożone banany.
Wszyscy znamy smak świeżych bananów i wiemy, jak świetnie zagęszczają koktajle, osładzają owsianki oraz łączą garść mąki i mleka w słodki, bananowy chlebek. Jednak weganie i weganki dawno temu odkryli, że po pokrojeniu i zamrożeniu banany zmieniają się nie poznania, stając się idealną bazą do prostych, wegańskich lodów. Dzięki temu, że po zamrożeniu są aksamitne i mniej słodkie, wystarczy włożyć je do blendera z kilkoma dodatkami i po kilku sekundach zmienią się w tłuste, lśniende lody. W ten sposób można przygotować dziesiątki różnych kombinacji, na przykład lody:
- najprostsze z d…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody czekoladowe z dwóch składników!
Bajecznie kremowe, delikatnie słodkie, zdrowe i bardzo proste w przygotowaniu! - oto domowe, wegańskie lody idealne ;)
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.
Kruche ciasto bezglutenowe z mąki owsianej z truskawkami
Nadszedł sezon na truskawki, tak więc trzeba ten czas wykorzystać jak najowocniej… Tym razem postanowiłem ukręcić bezglutenowe kruche ciasto z …