Przed kilkoma miesiącami kupiłam pastę orzechową Krukers, ponieważ bardzo lubię produkty Krukamu i chciałam spróbować tej (wtedy) nowości. Niestebyło to duże rozczarowanie, bo absolutnie nie potrafiłam znaleźć dla niej zastosowania. Produkt ma wspaniały skład i wiele sobie po nim obiecywałam – oczami wyobraźni już widziałam naleśniki, gofry, owsianki itp. z Krukersem. Jednak w żadnej z wymienionych odsłon nie smakowała mi ta pasta zupełnie, ponieważ jest według mnie nieprzyjemnie „sucha i tempa” podczas jedzenia, jednocześnie brak jej i kremowości masła orzechowego, i subtelnej słodkości dobrego kakao. Słoik wylądował na dnie lodówki i przeczekał tam do wiosny.
A wiosną rozpoczęłam tradycyjne (coroczne!;)) poszukiwania najlepszego przepisu na zdr…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.
Kruche ciasto bezglutenowe z mąki owsianej z truskawkami
Nadszedł sezon na truskawki, tak więc trzeba ten czas wykorzystać jak najowocniej… Tym razem postanowiłem ukręcić bezglutenowe kruche ciasto z …