
Kremowe wegańskie lody czekoladowe – słodki deser bez cukru i glutenu, przygotowany tylko z dwóch składników: mrożonych bananów i orzechowej pasty Krukers. Gotowe w zaledwie 10 minut, to idealna propozycja na szybką przekąskę lub letni deser. Banany dostarczają naturalnej słodyczy i potasu, wspierając pracę mięśni. Świetnie sprawdzą się jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych lodów. Podawaj z pokruszonymi ciasteczkami czekoladowymi dla dodatkowej chrupkości.
5 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
10 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/3 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/3
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Deser sentymentalny, czyli waniliowa manna z sokiem malinowym i z letnimi owocami.
Oto zweganizowana wersja deseru, który większość z nas świetnie pamięta z dzieciństwa - manna z sokiem malinowym i z owocami.
35 min
4
E
Easyvege.pl
Kruche ciasto bezglutenowe z mąki owsianej z truskawkami
Nadszedł sezon na truskawki, tak więc trzeba ten czas wykorzystać jak najowocniej… Tym razem postanowiłem ukręcić bezglutenowe kruche ciasto z …
100 min
1
3567
B
Blendman.pl