
Wegańskie Mapo Tofu – pikantne danie inspirowane kuchnią azjatycką, bogate w białko i bezglutenowe. Kluczowe składniki to pieczarki brunatne, pasta z fermentowanej czarnej fasoli i shiitake, które nadają mu głębi smaku. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut – idealne na szybki, sycący obiad. Porcja dostarcza aż 21g białka, wspierając mięśnie i metabolizm. Dzięki zawartości grzybów wzmacnia odporność. Podawaj z ryżem jaśminowym i posypką szczypiorku dla kontrastu tekstur.
15 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/18 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/18
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po tajsku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
21 min
2
128
J
Jadlonomia.com
Tofu w sosie orzechowym
Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. …
45 min
4
551
P
Przepisydlazielonych.pl
Curry z kalafiora i białej fasoli
Dziś mam dla was prawdziwą perełkę w świecie kulinariów - Curry z Kalafiorem i Białą Fasolą. To danie, które nie …
35 min
4
755
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański Butter Chicken
Cudownie kremowy od mleczka kokosowego, aromatyczny i delikatnie pikantny od orientalnych przypraw... Jednym słowem CUDOWNY sos w Indyjskim stylu. Kotleciki
40 min
4
573
P
Przepisydlazielonych.pl