Cześć, kulinarni odkrywcy! Dzisiaj mam dla was coś naprawdę wyjątkowego – przepis na grzybowe wegańskie mapo tofu. To wegańska uczta, która zaskoczy was swoim bogactwem smaków i prostotą wykonania. Gotowi na kulinarne doświadczenie, które przeniesie was na wyższy poziom? No to zanurzmy się w świat grzybowego mapo tofu!
Najpierw musimy zebrać nasze składniki, a potem zabierzemy się za przygotowanie tego wybornego dania. Potrzebujemy tofu – ten wszechstronny produkt, który jest jak płótno dla naszych kulinarnych eksperymentów. Do tego dodajemy aromatyczne grzyby shiitake i pieczarki brunatne, które wnoszą do potrawy nutę ziemi i głębię smaku. Ale to jeszcze nie koniec! Nasz sekretny składnik – pasta z fermentowanej czarnej fasoli z chili. To ona na…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …