
Szybkie, proste ciasteczka z masą groszków czekoladowych, orzechów i rodzynek. Idealne na drugie śniadanie, przekąską do szkoły lub pracy, czy deser. Ciasteczka z tego przepisu są miękkie, jak biszkopciki, jednak jeśli zależy Wam na bardziej kruchych ciasteczkach to wystarczy piec je kilka minut dłużej lub po wystudzeniu pozostawić na kuchennym blacie, w ciągu 2-3 godzin staną się bardziej kruche. Oczywiście zamiast orzechów laskowych i rodzynek możecie użyć dowolnych innych orzechów i suszonych owoców, pero czekolady nie zalecam podmieniać na inny składnik. Wiadomo, wszystko co z czekoladą smakuje lepiej!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegański chlebek bananowy
Hej, kochani! Dzisiaj zapraszam Was do mojej kuchni, gdzie będziemy piec coś absolutnie przepysznego - wegański chlebek bananowy z dodatkiem …
Wegańskie bajaderki bez cukru i bez glutenu
Wegańskie bajaderki pełne zdrowych składników odżywczych? – tak! A do tego prosty przepis i niewiele pracy we własnej kuchni!
Batoniki z amarantusa – bez pieczenia
Batoniki z amarantusa to bardzo ciekawa pozycja, dla osób lubiących słodycze, ale chcących jeść je w zdrowej wersji. Takie właśnie …