
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia w lodówce. No właśnie lukier, najprawdziwszy królewski lukier w wersji wegańskiej. Idealny do dekorowania ciasteczek, w tym oczywiście pierniczków. Zamiast białka niepozorna aquafaba, która sprawdziła się idealnie także w tym przypadku! Oczywiście lukier możecie zabarwić na wiele kolorów, np. sproszkowanymi owocami, czy warzywami. Pierniczki po przestudzeniu są kruche i twarde, po przechowywaniu w pojemniczku już po 1-2 dniach stają się miękkie, a jeśli chcecie aby zmiękły jeszcze szybciej to do pojemniczka wrzućcie kawałek jabłka.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
NAJPYSZNIEJSZE WEGAŃSKIE KRUCHE CIASTECZKA, BEZGLUTENOWE
Szalenie proste w przygotowaniu kruche ciasteczka, najpyszniejsze na domowym masełku na które przepis znajdziecie także na moim blogu - KLIK...
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z POWIDŁAMI
Przepyszne, aromatyczne miękkie pierniczki, nadziewane powidłami śliwkowymi i oblane czekoladą. Zupełnie inne niż KLASYCZNE PIERNICZKI dekor...