Przepyszne, aromatyczne miękkie pierniczki, nadziewane powidłami śliwkowymi i oblane czekoladą. Zupełnie inne niż KLASYCZNE PIERNICZKI dekorowane lukrem, ale jak tylko ich spróbujecie to przekonacie się, że i takich pierniczków nie może zabraknąć w Waszym świątecznym menu. Naturalnie zamiast powideł śliwkowych możecie użyć swoich ulubionych, gęstego dżemu czy kremu budyniowego, można je polać także lukrem zamiast czekolady. Z podanego przepisu możecie także przygotować klasyczne pierniczki bez nadzienia.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
WEGAŃSKA TARTA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I KARMELEM Z DAKTYLI
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatyczne...
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …