Ten przepis to jedna z rzeczy, których moim zdaniem weganie w Polsce potrzebują. Nie jest kosztowny, wykonany z dostępnych składników i dosyć szybki (burgery ukręcimy w 20-30 minut). Mamy na rynku kilka zamienników, ale nie oszukujmy się – nie są tanie a dodatkowo ich skład pozostawia nieco do życzenia. Mierzyłem się z tym problemem wielokrotnie, bo choć lubię smak Beyonda to mogę sobie pozwolić na niego tylko raz na jakiś czas. Dobrą alternatywą (choć nieco zbyt słoną) był lidlowy Next Level, ale został wycofany i tylko mam nadzieję, że kiedyś wróci. Poniżej znajdziecie przepis na wegańskie mięso na burgery, przygotowane z granulatu sojowego i kilku dodatków wspomagających łączenie, smak i teksturę. Wykonałem naprawdę wiele prób (w większości smacznych i ich nie żałuję), więc pod prze…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …